Βιογραφικό

VS22 ή αλλιώς, Βασίλης Σταθακόπουλος (Vassilis Stathakopoulos)

Γεννημένος

στις 22 Νοεμβρίου 2008. Από μωρό θυμάμαι να μπαίνουμε σε ένα μεγάλο, όμορφο, κόκκινο καράβι και να πηγαίνουμε σε όμορφα μέρη. Όσο μεγάλωνα άρχισα να χαίρομαι τη γλυκιά φασαρία που ακουγόταν, αλλά δεν καταλάβαινα τι έλεγαν οι άνθρωποι…

Superfast Ferries

Τώρα πια έχω καταλάβει πως μπαίναμε σε ένα από τα πλοία της Superfast Ferries και πηγαίναμε σε πίστες kart στην Ιταλία, όπου έτρεχε ο μπαμπάς μου ο Άγγελος.

Μ’αυτά και μ’αυτά

ήρθε η ώρα που είπα: «θέλω κι εγώ να τρέξω kart». Σε έναν αγώνα του μπαμπά, στον Ιταλικό τελικό στο Lignano, είχαν κάτι μικρά kart που μου άρεσαν πολύ. Ο άνθρωπος που τα φτιάχνει, ο Albino Parolin είναι πολύ έξυπνος. Όχι μόνο γιατί φτιάχνει τα καλύτερα kart, αλλά γιατί κατάλαβε πως μου άρεσαν αυτά τα Delfini (έτσι έλεγαν τα μικρά kart). Φώναξε τον μπαμπά, κάναμε χώρο στο trailer και πήραμε ένα τέτοιο kart μαζί μας!!! Α, ξέχασα, ο μπαμπάς βγήκε 1ος στον αγώνα αλλά εγώ χάρηκα πιο πολύ που πήραμε το kart μου.

Μετά από αρκετό καιρό

(2 Αυγούστου 2013) πήγαμε στην πίστα του Αγίου Κοσμά κι έκανα την πρώτη μου προπόνηση. Θυμάμαι τον μπαμπά που είχε δέσει το kart με κάτι που έμοιαζε με σχοινί, έτρεχε πίσω μου κι η μαμά μου η Άννα έβγαζε φωτογραφίες. Έκανα μερικές ακόμα προπονήσεις και ήρθε η ώρα να ξαναμπούμε στο μεγάλο κόκκινο καράβι. Αυτή τη φορά, δεν πήραμε μαζί μόνο το kart του μπαμπά, αλλά πήραμε και το δικό μου.

Pista Azzura, Jesolo

Πήγαμε στην Pista Azzura, στο Jesolo της Ιταλίας. Εκεί γινόταν ο Διεθνής Τελικός του Championkart, δηλαδή, μου είπαν έτρεχαν οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, ουάου!!! Οι μεγάλοι δούλευαν συνέχεια κι έκαναν προπόνηση κι εγώ έπαιζα με τα άλλα παιδάκια, ας μη μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. Μετά, ήρθε η δική μας σειρά και σχεδόν όλα τα παιδάκια που παίζαμε, φόρεσαν φόρμες και ήρθαν με τα δικά τους kart στα pits. Τις πρώτες φορές ήταν λίγο δύσκολα, είχε πολλές στροφές και ήταν πολύ μεγάλη! Όμως τη συνήθισα και μου άρεσε. Την άλλη μέρα, έβρεχε. Οι μεγάλοι έβαλαν «βρόχινα» όπως είπαν αλλά εμείς μπήκαμε με τα ίδια λάστιχα, χωρίς γραμμές…. Γλιστρούσε πολύ αλλά τελικά, κι αυτό μου άρεσε πολύ! Την τελευταία έβρεχε πάλι. Πριν ξεκινήσουμε, μαζευτήκαμε μικροί και μεγάλοι (μόνο όσοι φορούσαν φόρμες) και πήγαμε σε μια μεγάλη εξέδρα. Όλοι κρατούσαν σημαίες και στο τέλος μας χαιρέτησαν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι. Ο μπαμπάς μου είπε πως ήταν και ο Giancarlo Fisichela και ο Luca Badoer, πολύ σπουδαίοι οδηγοί της Ferrari!!! Ήταν βέβαια και ο Albino Parolin που βγάλαμε και φωτογραφίες. Μετά τον αγώνα μας κέρασαν γλυκό και πήραμε και μετάλλιο, όλα τα παιδάκια. Πριν μπούμε πάλι στο όμορφο καράβι, πήγαμε στο χωριό του Valentino Rossi. Φάγαμε στην πιτσαρία του και παίξαμε και στην παιδική χαρά που έχει από πίσω… Α, ξέχασα, ο μπαμπάς μου βγήκε 3ος.

Jesolo 2014

Κάναμε μερικές προπονήσεις ακόμα στην Ελλάδα και την άλλη χρονιά (2014) ξαναπήγαμε στο Jesolo. Αυτή τη φορά δεν έβρεχε. Θυμόμουν την πίστα και ευχαριστήθηκα πολύ. Οι περισσότεροι φίλοι μου έτρεχαν πάλι με τα ίδια kart αλλά ήταν και μερικοί που έτρεχαν με άλλα, πιο γρήγορα. Μαζευτήκαμε πάλι όλοι μαζί και βγάλαμε φωτογραφία και μετά ξαπλώσαμε μέσα στην πίστα, είχε πλάκα! Πριν από αυτό, είχαμε γράψει όλα τα παιδάκια το όνομα μας σε ένα μεγάλο πανί. Αυτή τη φορά φεύγοντας, άφησα κι ένα δόντι στην Ιταλία! Α, ξέχασα, αυτή τη φορά ο μπαμπάς μου βγήκε 2ος…

Διεθνής τελικός του Championkart

Μετά, ο μπαμπάς είχε δουλειές και κάναμε πολύ καιρό να πάμε στην πίστα. Όταν ξαναπήγαμε (2016) δε μου έκανε καλά ούτε η φόρμα ούτε και το kart, ήταν μικρά. Η μαμά κι ο μπαμπάς μου είπαν να κάνω υπομονή, να διαβάζω για το σχολείο και κάτι θα κάνουμε. Πήγαμε δύο φορές για προπόνηση με το μικρό kart και μετά… έκπληξη! Αντί για το Delfino, πήγαμε για προπόνηση με ένα άλλο Parolin, πιο μεγάλο και πολύ όμορφο! Μόλις το οδήγησα το αγάπησα αμέσως. Είναι πολύ γρήγορο, έχει μεγάλη εξάτμιση που κάνει φασαρία σαν τα μεγάλα, έχει δυνατά φρένα και πάει σφαίρα!!! Το καλύτερο όμωςείναι πως θα μπούμε πάλι στο μεγάλο κόκκινο καράβι και θα ξαναπάμε στο Διεθνή τελικό του Championkart στην Ιταλία. Αυτή τη φορά στην πίστα Lignano, εκεί που πήρα το πρώτο μου kart. Να, δείτε και στο video την πίστα:

Το πρώτο μου Καρτ, Lignano